Webbutveckling

Hur man lär sig webbutveckling

Det finns många olika sätt att lära sig att bli webbutvecklare, från onlinekurser till ett kodningsbootcamp eller ett program med mentor- och handledarstöd. Det är viktigt att välja en inlärningsväg som passar din inlärningsstil och uppfyller dina karriärmål.

Oavsett om du är nybörjare eller proffs, förändras och utvecklas området webbutveckling ständigt i takt med att tekniken går framåt. Detta innebär att du måste hålla dig uppdaterad om nya trender och färdigheter för att förbli konkurrenskraftig i det här jobbet. För att hjälpa dig att hålla dig uppdaterad har vi samlat några av de bästa online-resurserna och gemenskaperna för webbutvecklare som du kan lära dig från. Dessa gemenskaper är ett utmärkt ställe för att ställa frågor, få svar och dela tips med andra utvecklare.

Team Treehouse: Ett prenumerationsbaserat online-utbildningsprogram som lär dig att koda i flera språk, bland annat JavaScript, Python och PHP. Det har hundratals kurser om olika ämnen, bland annat grunderna i kodning och front-end-utveckling. Stack Overflow: Det här populära forumet är ett utmärkt ställe att bolla frågor med andra utvecklare och hitta svar på vanliga problem. Det är också ett bra ställe att hålla sig uppdaterad om de senaste nyheterna i branschen.

Webbutveckling är en mycket givande och efterfrågad karriärväg som kan ta dig från ett fjärrskrivbord till ett framgångsrikt, självförsörjande frilansföretag. Om du är intresserad av att bli webbutvecklare är det dags att börja ta fram dina kodningsfärdigheter och använda dem!

Vad är utveckling av webbsidor?

Vebsidutveckling är processen att skapa och underhålla webbplatser. Den omfattar både design och kodning. Målet är att skapa en webbplats som hjälper ditt företag att nå fler människor och omvandla dem till kunder. En webbplats är en fil som lagras på en server och är tillgänglig via din webbläsare. En webbläsare är ett program som ansluter till servern, laddar in webbsidor och visar dem på din skärm.

När du besöker en webbplats skickar webbläsaren data till webbsidans baksida för att tolka och göra informationen tillgänglig för dig som användare. Baksidan skickar sedan dessa uppgifter till webbsidans front-end, som översätter dem till ett grafiskt gränssnitt som användaren kan interagera med. HTML – Hypertext markup language är det grundläggande kodningsspråk som används vid webbutveckling. Det gör det möjligt för utvecklare att styra innehållet, bilderna och navigeringen på en webbsida och hjälper dig att bygga en webbplats som är sökmotorvänlig.

CSS – Cascading Style Sheets är ett annat viktigt kodningsspråk som utvecklare använder för att ändra utseendet på din webbplats och göra den mer användarvänlig. Med detta kodningsspråk kan du ändra färg, typsnitt och layout av webbplatsens innehåll. JavaScript – JavaScript skapades i mitten av 90-talet och är ett programmerbart språk som lägger till interaktiva funktioner på din webbplats. Dessa funktioner kan vara allt från animationer till automatisering av uppgifter på vissa sidor.

Webbutveckling är en konst och kräver mycket skicklighet och kunskap för att bli rätt. Om du är nybörjare inom webbutveckling kanske du vill hitta en mentor som har erfarenhet inom området och som kan guida dig genom inlärningskurvan.

Kurser i webbutveckling

Oavsett om du vill börja med webbutveckling för skojs skull eller för att få fart på din karriär finns det många kurser som kan hjälpa dig. Dessa kurser kan lära dig att bygga webbplatser, applikationer och andra onlineplattformar.

Att lära sig grunderna i HTML och CSS är en nödvändig färdighet för alla webbutvecklare. Dessa två språk är viktiga för att göra en webbplats tillgänglig och tilltalande för användarna. Den här kursen lär dig hur du använder HTML för att skapa en webbsida, lägga till bilder och hyperlänkar och använda CSS för att göra layouten på din webbsida mer dynamisk.

Lär dig grunderna i webbutveckling med denna edX-kurs som ges av World Wide Web Consortium (W3C). Kursen fokuserar på de viktigaste delarna av HTML, CSS och JavaScript. Webbutveckling är en snabbt växande bransch, och den förväntas växa med 8 procent under de kommande åren. Den erbjuder hög anställningstrygghet och en utmärkt möjlighet att komma in på området datavetenskap och design.

Dessa är några av de bästa kurserna i webbutveckling som finns på internet. Du lär dig att bygga webbplatser med HTML, CSS och JavaScript och att integrera dessa tekniker i webbapplikationer. De edX-kurser i webbutveckling är ett utmärkt sätt att lära sig om de viktigaste teknikerna som används inom webbutveckling idag. De erbjuder kurser på universitetsnivå, mikroexamina och yrkescertifikat som lärs ut av toppuniversitet.

A List Apart

A list apart är en nättidning som specialiserar sig på design och användarupplevelse. A List Apart är särskilt användbar för webbutvecklare och designers eftersom den har en mängd artiklar som täcker de senaste trenderna inom både kodning och design.

Grunderna för utveckling av webbapplikationer

Vwebbapplikationsutveckling är en process för att bygga mjukvaruapplikationer som nås via internet. De är vanligtvis multiplattformar och ger en rik användarupplevelse på smartphones, surfplattor och datorer. Utveckling av webbapplikationer är ett snabbt och billigt sätt att bygga skräddarsydda lösningar för affärsbehov. Det är också ett effektivt alternativ för att öka användarnas engagemang och driva nedladdningar av mobilappar.

De första stegen: Hitta en idé

Det tidigaste steget i utvecklingsprocessen för webbappar är brainstorming, där du kan utveckla ett produktkoncept kring ett problem som användarna har eller vill lösa. De bästa idéerna kommer från en önskan att ta itu med ett problem som är vanligt förekommande på din målmarknad, eller som du själv har ställts inför. Efter denna inledande brainstormingfas är nästa steg att utveckla en prototyp av din app. Detta hjälper dig att få feedback från potentiella användare och visar hur din idé kan förfinas i framtida iterationer.

Du kan använda någon av flera prototypmetoder, inklusive wireframes och användarflödesdiagram. Ett bra tillvägagångssätt är att börja med en MVP, som kan byggas snabbt, och sedan gå vidare till en mer detaljerad prototyp när du lär dig mer om hur din idé kommer att fungera. Det går dessutom att använda samma prototypmetoder för att utforma och validera din UI/UX. På så sätt kan du förbättra hur din webbapplikation ser ut och känns innan du investerar i någon kod.

Vad är en PHP-webbutvecklare?

PHP är ett serverbaserat programmeringsspråk som gör det möjligt att göra dynamiska webbsidor och ytterligare applikationer. Det anses också vara betydligt mindre krävande att programmera med än andra liknande språk, som Microsoft Active Server Pages (ASP), Java Servlets och Cold Fusion Module. Det är gratis och fungerar på nästan alla webbservrar. Det är också ett språk med öppen källkod, vilket innebär att det kan användas av ett obegränsat antal utvecklare.

En PHP-utvecklare är en yrkesman som utvecklar webbaserad programvara, inklusive webbplatser och webbapplikationer. De kan arbeta i en organisation eller frilansa, beroende på deras preferenser. I deras ansvarsområden ingår att arbeta nära kunder för att förstå deras behov, skapa en webbplats som uppfyller dessa behov och felsöka problem när de uppstår. De kommunicerar också med andra kodare för att lösa konflikter och fastställa roller för projekt.

De måste vara flexibla och anpassningsbara till förändringar på marknaden, och de måste ha förmågan att tänka utanför boxen för att lösa ovanliga omständigheter. De måste också kunna arbeta på distans via videokonferenser eller via telefon, och de måste vara bekväma med att arbeta med e-post och meddelandeappar. Att ha ett starkt grepp om språket PHP är viktigt för en PHP-webbutvecklare. Detta kan uppnås genom en mängd olika källor, inklusive online-kurser, böcker och webbseminarier.

Head First PHP & MySQL av Lynn Beighley är ett utmärkt val för nybörjare som vill lära sig grunderna i språket. Den täcker allt från att definiera och använda variabler till att skriva PHP-skript och visa data på webben. Den visar även hur man använder cookies och skapar dynamiska webbplatser, bland annat.

Hur man kommer igång med utveckling av webbapplikationer

  • Webbapplikationsutveckling är en form av mjukvaruutveckling som innebär att man skapar webbapplikationer.
  • Det är ett effektivt verktyg för att öka din affärsverksamhets dragningskraft, varumärkeskännedom och säkra din plats på din målmarknad.
  • För att komma igång ska du brainstorma din webbapplikationsidé genom att identifiera och formulera ett problem som användarna kan ställas inför.
  • Nästan ska du identifiera och validera din produkts potential för att lösa det problemet.

Hur man blir WordPress-utvecklare

WordPress-utveckling är processen att skapa webbapplikationer, teman och plugins för det populära innehållshanteringssystemet. Det kan vara en givande och spännande karriär för utvecklare, men det kräver mycket hårt arbete och uthållighet.

En god förståelse för WordPress intrikata är avgörande för att bli en framgångsrik WordPress-utvecklare. Att ha denna kunskap kan få dig att sticka ut i rekryteringspoolen. De främsta bootcamps för WordPress-utveckling erbjuder heltids- och deltidskurser där man lär sig allt om plattformen. Dessa kurser är ett utmärkt sätt att lära sig hur man bygger komplexa WordPress-webbplatser av hög kvalitet.

Massiva öppna online-kurser (MOOC) är en annan bra resurs för att lära sig WordPress-utveckling. Om du anmäler dig till en av dessa kurser kan du utveckla dina kunskaper snabbt och till en låg kostnad.

Codex Entry: Prata med databasen

Hantering av din WordPress-webbplats via kommandoraden är viktigt för många uppgifter, från att installera och avinstallera plugins till att hantera användarkonton. WP-CLI är ett användbart verktyg för att interagera med WordPress från kommandoraden, och är tillgängligt gratis.

Kodningsstandarder för PHP, HTML och CSS

WordPress har fastställt kodningsstandarder för sina centrala programmeringsspråk, som kan användas för att se till att koden är tydlig och konsekvent. Dessa standarder skapas av WordPress-communityt och är överenskomna som bästa praxis. Användning av dessa standarder hjälper dig att hålla din kod organiserad och lätt för andra att läsa och ändra. Det kommer också att minska din arbetsbelastning, så att du kan fokusera på att lägga till nya funktioner eller förbättringar. Att hålla filerna organiserade är särskilt viktigt i teman och plugins, som använder en mängd olika HTML-, CSS- och PHP-resurser.