Bloggen

Ta jobb som läkare i Norge inför den stundande semestern

I princip under alla tider på året finns det en rad olika möjligheter för dig som har kompetens inom läkaryrket. Detta gäller inte minst inför sommaren då bristen på vårdpersonal är som allra störst i semestertider. Till exempel kan du välja att ta ett jobb som läkare i Norge under denna tid. Det finns faktiskt svenska bemanningsföretag som kan hyra ut dig till norska uppdragsgivare på såväl sommaren som under resten av året.

Men vad bör du då tänka på om du väljer att ta denna möjlighet? Läs vidare så berättar vi allt du behöver veta!

Allt du behöver veta om att ta jobb som läkare i Norge i semestertider

Funderar du på att ta ett jobb som läkare i Norge inför den stundande semestern? Om så är fallet bör du tänka på att:

  • Du kan ta ut din semester och samtidigt jobba extra för ett bemanningsföretag. Du kanske redan har ett jobb som är ditt primära arbete? Men även om så är fallet kan du faktiskt ta på dig ytterligare uppdrag under semestern om du så önskar. Kanske har du samlat på dig en massa semesterdagar genom din huvudsakliga anställning som du vill kunna ta ut? Då kan du passa på att göra detta samtidigt som du tar på dig sidouppdrag via ett bemanningsföretag.
  • Du kan själv välja var du vill jobba. Vill du passa på att ta på dig jobb som läkare i Norge på din semester? Om så är fallet bör du fundera lite grann på var i vårt grannland du vill jobba. Det kan nämligen vara lite enklare att ta sig till vissa delar av landet jämfört med andra. Kanske vill du jobba strax innanför den norska gränsen? Eller så kanske du föredrar att arbeta på en lite mer avlägsen plats i vårt västra grannland?
  • Ibland kan du få bättre betalt när du jobbar på sommaren. Ibland kan du få lite bättre betalt när du väljer att ta på dig uppdrag i semestertider. Detta beror på att det under denna tid är extra svårt för såväl arbetsgivare som bemanningsföretag att rekrytera personal. Detta kan du därför använda till din fördel för att tjäna än mer på ditt sidouppdrag.