Webbkataloger – hitta det du söker efter

Med alla förändringar och uppdateringar som sökmotorer kommer med så är det många som undrar hur man egentligen ska gå till väga för att synas online. Svaret på den frågan kan knappast ges som en enda mening förutom att man kan säga att då du verkligen har något unikt och värdefullt att erbjuda så kommer detta tids nog att slå igenom med rätt typ av arbete. Webbkataloger är fortfarande ett mycket viktigt verktyg för den som vill att fler ska hitta den egna sajten liksom för den som söker efter en specifik typ av hemsida. Därför ska man alltid se till att lista sin sajt i en webbkatalog där den kommer att dra nytta av länken både som sökmotoroptimering och som vägvisare för den som kommer för att hitta den information eller tjänst som man har att erbjuda.

I denna katalog så kan du finna det du söker efter och om du har en sajt som du vill få fler besökare till så ska du se till att lägga till den så snart som möjligt i enlighet med de regler som gäller.

Fördelar med webbkataloger

Det finns flera fördelar med att lägga in information om sin sajt i en webbkatalog. Den främsta som brukar nämnas är att man på så vis får en länk och länkar är mycket viktiga då man jobbar med att göra sin hemsida synlig online. Om man bara ser till att lägga till sin sajt till seriösa webbkataloger så kan detta få en mycket positiv effekt som kan leda till att man får en bättre position i sökresultaten på grund av att man får fler kvalitetslänkar. Här är det dock kvalitet som står i fokus så det är sällan en god idé att slänga in informationen om den egna sajten hos kataloger som inte överses av verkliga människor och som är minst sagt tveksamma.

För den som är ute efter en viss kategori av information så kan det vara riktigt smart att använda sig av en katalog. Många gånger så hänvisar sökmotorerna till webbkatalogerna eftersom de vet att den som söker får ett större utbud av sajter via dessa. Här kan du på ett enkelt sätt klicka fram till den kategori av information som du är intresserad av. När du ser listan med sajter som kan vara aktuella så ser du även en kortare text som bättre beskriver det som väntar. På så vis sparar du tid och du slipper klicka in på sajter på måfå bara för att de verkar ha namn som stämmer överens med din sökning.

Din länk på ett synligt ställe

Med en smart struktur för presentation av sajter så får man riktigt synliga länkar. Visst ska du tänka på hur du beskriver din sajt så att den som bläddrar igenom de resultat som vi presenterar inser att din sajt har nyttig information eller att den erbjuder den tjänst som de är ute efter. Det är få metoder som är så pass effektiva som listor och det här beror delvis på att man skalar ner informationen så pass att det blir enkelt att sålla och se vad som erbjuds. I och med att vi satsar på kvalitet och en layout som är enkel att följa så får länkarna en mycket synlig position och vi kan snabbt skicka vidare folk som söker en viss typ av information till rätt hemsida.

Med kvalitet i fokus

Något man måste komma ihåg är att utvecklingen av sökmotoroptimering talar sitt tydliga språk. Det är kvalitet som gäller och därför ska du se till att lägga till dina länkar till sajter som kan anses vara stabila och kvalitativa. I en webbkatalog som denna så kommer du att se att informationen som läggs till är verklig och högst användbar och detta är givetvis något som sökmotorerna också märker. Därför är denna katalog ett bra val då du vill ha en länk som fungerar som en “röst” för din sajt. Det är givetvis bra att ha många länkar men undvik att använda webbkataloger där kvantitet är viktigare än kvalitet!

Snabb och precis information

Tänk på att webbkatalogernas syfte är att ge snabb och precis information. Den som använder sig av den här typen av katalog vill snabbt komma vidare till rätt sajter. Det är alltså mycket viktigt att ditt inlägg i katalogen talar ett tydligt språk där man genast förstår vad din hemsida har att erbjuda. I takt med att fler sidor tillkommer under de olika kategorierna så är det oundvikligen så att de som har bäst beskrivningar får flest klick av våra besökare. Länken är alltid värdeful och den kommer att räknas av sökmotorerna men om du nu ändå lägger ner några minuter på att lista din sajt hos oss så ska du se till att din beskrivning gör det tydligt vad din hemsida handlar om genom att du använder ett enkelt och bra språk.